top of page
specialisaties-4.jpg

Bart Das

'Ik behandel mensen, geen pathologieën'

Na het behalen van mijn diploma licenciaat kinesitherapie aan de UHasselt in 2002, startte mijn carrière in het warme zuiden van Frankrijk. In de buurt van Carcassonne was ik eerst een klein jaar werkzaam in een bestaande praktijk maar al snel begon ik er mijn eigen praktijk. Deze heb ik 9 jaar met veel plezier gerund maar toen onze eerste zoon geboren werd besloten mijn vrouw en ik de terugkeer naar België te maken. Zo komt het dat ik in 2011 terecht kwam bij Kinepraktijk Straetemans wat enkele jaren later de groepspraktijk Kinepelt zou worden.

 

Gedurende de jaren heb ik me bijgeschoold als manueel therapeut. Ik heb enkele jaren geproefd van het kwart triatlongebeuren en toen is de interesse in loopblessures en trainingsopbouw gegroeid. Ook hier heb ik me dan verder in verdiept maar sinds enkele jaren houd ik me vooral bezig met de aandoeningen van het schouderapparaat. Ik heb me ook kunnen bekwamen in het gebruik van Redcord therapie, een techniek waarbij door middel van touwen en elastieken een patiënt met zeer individuele ondersteuning en sturing opnieuw controle kan gaan vinden over bepaalde houdingen en bewegingspatronen. Met name bij schouderaandoeningen heeft dit zijn nut al vele malen bewezen. 

 

Deze talloze bijscholingen en behandeluren hebben van mij de therapeut gemaakt die ik nu ben met een breed scala aan technieken ter beschikking om mijn patiënten verder te helpen.

 

De sociale en menselijke factor van ons beroep mogen in mijn ogen zeker niet geminimaliseerd worden. Ik probeer dan ook steeds de klik te vinden met de patiënt waardoor de therapie niet louter als een verplicht nummertje wordt ervaren maar als een uitdaging die we samen aangaan.

 

Ik ben in 2006 getrouwd met Sofie, waarmee ik al samen ben sinds onze studentenjaren. In mijn vrije tijd heb ik mijn handen vol met onze vier kinderen. Daarnaast kan ik ook erg genieten van tuinieren en wat houtbewerking. Ik probeer toch ook enkele malen per week wat te sporten en dit onder de vorm van lopen, fietsen, boksen en fitness. Je vindt me ook al wel eens achter de barbecue, en meestal is een lekker glaasje dan niet veraf.

Kinepelt-17.jpg
Kinepelt.jpg
Kinepelt-33.jpg
Kinepelt-111.jpg
bottom of page