top of page
Kinepelt-42.jpg

Imke Gijbels

'Zorgen is tijd nemen'

Ik ben afkomstig uit het gezellige Meeuwen/Oudsbergen. Mijn interesse in sport en beweging hebben ervoor gezorgd dat ik gestart ben met de opleiding kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, die ik in 2017 heb kunnen afronden aan de KU Leuven. Na mijn studies vond ik de weg naar (kine)Pelt via mijn handbalclub DHC Overpelt. In mijn eerste werkjaar combineerde ik het opdoen van praktijkervaring met het volgen van de boeiende opleiding Manuele therapie aan de UGent. Op vlak van myofasciale behandeling bleef ik wat op mijn honger zitten, dus plande ik al snel mijn eerste opleiding dry needling bij Trigger. Sinds 2021 ben ik officieel erkend myofasciaal therapeut en tracht ik mezelf te blijven uitdagen en vernieuwen met kleinere cursussen en lezingen.

Op deze manier probeer ik met een gerichte aanpak mijn patiënten met (acute) rug- en nekklachten en acute/chronische sportblessures te benaderen. Voor mij is elke klacht waarmee iemand te maken krijgt het waard om te blijven zoeken naar een oorzaak en het vinden van oplossingen voor de klachten samen met de patiënt.

Behalve manuele therapie, dry needling en sportkinesitherapie, ben ik sinds enkele jaren ook intensief bezig met het volgen van opleidingen in de handrevalidatie. Samen met Kateleine en Mart maak ik deel uit van het handenteam binnen Kinepelt.

Naast het handbalveld kan je mij ook terugvinden in de natuur om te wandelen/lopen/fietsen/skaten/padellen met vrienden of familie. In mijn vrije tijd vind je mij zeker terug op het terras al tetterend met mijn vriendinnen en met een lekkere cocktail of een speciaal biertje in de hand.

Kinepelt-34.jpg
Kinepelt-25.jpg
Kinepelt-116.jpg
bottom of page