top of page
specialisaties-7.jpg

Ine Monten

'Soms moet je gewoon even ademhalen, loslaten en voelen wat er gebeurt'

Ik ben Ine Monten, geboren en getogen in Pelt. In september 2006 trok ik met een klein hartje maar met een grote motivatie richting KU Leuven om daar te starten aan de opleiding ‘kinesitherapie en revalidatiewetenschappen’. De deuren van voormalig kinepraktijk Straetemans openden zich voor me vlak na het afstuderen in 2011. Tijdens mijn opleiding aan de KU Leuven kreeg ik een bijzondere interesse in de bekkenbodemspieren en in januari 2012 had ik het geluk om te kunnen instappen in de interuniversitaire opleiding 'pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie'. Om mijn kennis nog meer te verruimen volgde ik een cursus 'manuele therapie' bij de Vlaamse werkgroep voor manuele therapie te Mechelen en in 2016 volgde ik een extra opleiding 'zwangerschapsbegeleiding' bij ICZO. In 2020 behaalde ik het certificaat van de online opleiding ‘bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ van Cécile Röst. Ik vind het leuk om mijn kennis te blijven verruimen door het volgen van dagopleidingen en webinars. 

In een groepspraktijk werken geeft de luxe om je echt te kunnen verdiepen in een specialisatie en dit is bij mij zeker en vast de bekkenbodem, zowel bij mannen, bij vrouwen als bij kinderen. De bekkenbodemproblematiek geeft me grote voldoening want het heeft een zeer grote impact op het leven van mensen. Ik word er bijvoorbeeld oprecht gelukkig van als ik van patiënten verneem dat ze geen urine- of stoelgangverlies meer hebben gehad of dat een kindje niet meer in bed plast. Ook werken met zwangere en pas bevallen vrouwen vind ik enorm leuk. Hoe wonderbaarlijk het ook is, zwangerschappen gaan toch ook met heel wat lichamelijke (maar ook mentale) ongemakken gepaard. Deze probeer ik met plezier te verlichten zodat mama's ten volle van hun (toekomstige) kroost kunnen genieten. Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' organiseer ik daarom ook groepslessen 'Energiek in verwachting' om gezond en op een correcte manier te blijven bewegen tijdens de zwangerschap.

Het officiële JA-woord gaf ik aan Maarten in september 2014 en in 2017 werden we voor het eerste trotse ouders van een dochtertje Louise. Tweeënhalf jaar later, in november 2019, werd ons gezin verrijkt met nog meer liefde van een tweeling, Mathieu en Arthur. Mijn vrije tijd gaat momenteel dan ook vooral uit naar het zorgen voor en spelen met deze kleuter en peuters. Buiten het werk en mijn gezin ga ik graag zwemmen bij zwemclub Neerpelt of maak ik een stevige wandeling.​​​​​​​

Kinepelt-10.jpg
Kinepelt-12.jpg
Kinepelt-114.jpg
bottom of page