top of page

Mariska Meijer

'Moeilijk is niet onmogelijk'

Mijn naam is Mariska Meijer, geboren in Udenhout en getogen op vele verschillende plaatsen. Na mijn afstuderen in 1997 ben ik terecht gekomen in België.  Allereerst ben ik gestart met mijn eigen praktijk in algemene kinesitherapie op te bouwen in Turnhout, Daar had ik reeds veel met neurologische patiënten te maken.  Door de liefde raakte ik verzeild in Pelt. Na jaren van pendelen ben ik door de geboorte van mijn kinderen rond 2008 dichter bij huis komen werken, en wel in het revalidatie- en MS-centrum in Overpelt. Het werken daar heeft mijn interesse in neurologische revalidatie verder geprikkeld. Ik heb mijn tijd daar dan ook benut met me hierin te verdiepen en ik heb verschillende bijscholingen gevolgd om me verder te specialiseren, onder andere de Bobath basiscursus en twee specialisatiecursussen.  Een van mijn favorieten was in 2014 de Parkinson Zorgwijzer in Gent.  Mijn interesse in de ziekte van Parkinson nam steeds toe en ik had dan ook behoefte hier verder iets mee te doen.

Na mijn verschillende jaren ervaring in het revalidatie- en MS-centrum, kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij de praktijk van ‘Straetemans’. Hier kon ik deze vaardigheden verder uitbouwen in een ambulante setting.  In de praktijk bleek dat door enorme drukte er ook versterking nodig was op het gebied van manuele lymfedrainage. Naast mijn neurologische interesse heb ik me hier mee op gestort met het volgen van de opleiding manuele lymfedrainage ad Vodder in 2017. Met veel enthousiasme leg ik me nog dagelijks toe op deze aspecten binnen de kinesitherapie. 

Nog steeds sta ik elke dag vol enthousiasme en bereidheid voor mijn patiënten klaar. Ik wil hen de beste zorgen verstrekken en blijf me continu verder verdiepen in de verschillende materies, onder andere door het volgen van allerhande bijscholingen. Het werken hier in Kinepelt maakt dit volledig mogelijk, alsook de perfectie combinatie met mijn thuisfront.

Thuis hou ik me bezig met het (proberen) opvoeden van mijn twee tieners. Daartegenover staat als rustpunt mijn halve dierenboerderij. Mijn man heeft me met zijn enthousiasme voor fietsen geprikkeld en sinds vorig jaar ben ik een fervent fietser. Ook wandelen kan me de nodige rust bezorgen.  

Kinepelt-36.jpg
Kinepelt-40.jpg
Kinepelt-113.jpg
Kinepelt-108.jpg
bottom of page