top of page

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode die gericht is op myofasciale pijnproblematiek. Sinds de jaren ’90 heeft deze behandeltechniek stilaan een belangrijke plaats gekregen binnen de kinesitherapie in België. Dry needling behandelt triggerpunten in spieren die pijn, stijfheid, krachtsverlies en/of verlies van uithoudingsvermogen met zich meebrengen. Met behulp van een naald worden de triggerpunten aangeprikt met als doel de spier snel en blijvend te laten ontspannen.

Dry needling is echter geen totaalbehandeling. Het is belangrijk om deze methode gepaard te laten gaan met manuele therapie, stretching, oefentherapie, houdingscorrectie… Een uitgebreide anamnese en klinisch onderzoek zullen dus ook bepalen of de myofasciale structuren al dan niet betrokken zijn en of u in aanmerking komt voor het toepassen van dry needling.

De combinatie van dry needling met andere therapievormen zal ervoor zorgen dat uw klachten ook wegblijven in de toekomst en dat uzelf de controle kan houden over de klachten die u ondervindt.

Kinepelt-49.jpg
Kinepelt-43.jpg
Kinepelt-26.jpg
bottom of page