top of page

Redcord

Bij Redcord therapie wordt gebruik gemaakt van touwen en elastieken die ophangen aan een constructie aan het plafond.

Deze zullen ingezet worden om de patiënt aan te leren bepaalde spieren of spiergroepen terug aan te spreken. Vaak ontstaan klachten namelijk door een verkeerd of afwezig spiergebruik. Het eigenlijke doel van Redcord therapie is de patiënt aanleren de juiste spier te gebruiken met de juiste intensiteit én op het juiste moment in een beweging. 

Door de lengte en de positionering van de touwen aan te passen kan er een focus gelegd worden op de zwakke punten en op momenten in een beweging of houding. Met elastieken kan dan weer ondersteuning geboden worden waar nodig zodat ook de intensiteit van elke oefening zeer individueel kan worden aangepast.

Dit maakt dat het Redcordsysteem bij quasi elke orthopedische aandoening kan worden ingezet; hetzij in de beginfase wanneer de oefeningen eerder licht moeten zijn, hetzij in een verder stadium waar we meer uitdagingen zullen vragen aan onze patiënten. Evengoed echter heeft dit systeem zijn nut reeds bewezen bij het oplossen van chronische, vaak houding gerelateerde klachten door de focus te leggen op het versterken van verzwakte houdingsspieren.

specialisaties_-28.jpg
deel 1-123.jpg
redcord.jpg
specialisaties-32.jpg
bottom of page