top of page
kinesio-taping-0615-1280x500-1_edited.jpg

Taping

Taping kan een belangrijke toegevoegde waarde zijn in een kinesitherapeutische behandeling. Daarom hebben meerdere van onze therapeuten zich bijgeschoold in verschillende tapingsconcepten. Enerzijds is er de sporttaping, die beoogt de stabiliteit van bepaalde gewrichten te garanderen. Anderzijds kennen we de kinesiotape, die met rek op verschillende structuren tracht de tonus en functie te optimaliseren.

Sporttaping

Sporttape is een niet-rekbare tape die gebruikt kan worden bij bepaalde (sport)letsels en zo kan zorgen voor een snellere maar vooral veiligere hervatting van bepaalde activiteiten. Het zal bepaalde bewegingen beperken en gewrichten corrigeren en stabiliseren.

Kinesiotaping

Kinesiotape is een rekbare tape die geen bewegingsbeperking zal opleggen in het gewricht maar eerder een functieverbetering teweegbrengt. Door een bepaalde rek aan te brengen op de tape zal het natuurlijk herstelproces bevorderd worden door het optimaliseren van spiertonus, gewrichtsfuncties, circulatie (bloed en lymfe) en neurologische functies.

In alle gevallen is het belangrijk om een volledig klinisch onderzoek te doen en de fases van weefselherstel te respecteren. Taping zal steeds slechts een toevoeging zijn bij de totale behandeling.

bottom of page